OOST BRABANT - Aanstaande maandag 17 januari in Bureau Brabant beelden van een man die we verdenken van meerdere vernielingen van auto’s in verschillende plaatsen. Wie is deze fietser met een hondje achterop? Verder besteden we weer nadrukkelijk aandacht aan een aantal spoofing zaken die binnen de eenheid Oost-Brabant spelen. Help ons mee deze oplichters te vinden.

Vernielingen van auto’s
Vanwege een reeks vernielingen, waarvan wij denken dat die door één en dezelfde dader zijn gedaan, zijn we voor de eerste zaak in drie plaatsen: Rosmalen, Schijndel en St Michielsgestel. We hebben beelden, helaas niet van alle vernielingen, maar hopelijk voldoende om de man te kunnen vinden. De man komt op donderdag 2 december rond 19.00 uur aan fietsen op een locatie in Rosmalen met een zwarte bak achterop zijn fiets. En die bak zit een hondje. Dat is op zijn minst opmerkelijk en kan iemand zeker iets zeggen over wie dit zou kunnen zijn. De dader is een lange man van zo’n 1.95m. Er blijkt later een diepe kras in de auto van het slachtoffer te zitten. Wij verdenken de man van nog veel meer van dit soort vernielingen, onder andere in Schijndel en St. Michielsgestel. Wie is hij en wat bezielt hem? Misschien zijn er ook wel meer beelden die kunnen helpen bij het vinden van deze man. Hebt u beelden? Deel die dan met ons!

Spoofing
Opnieuw besteden we aandacht aan spoofing. Oftewel criminelen die zich voordoen als bankmedewerkers en met gladde en overtuigende praatjes hun, vaak oudere, slachtoffers de bankpas en –bankgegevens afhandig weten te maken. Met alle gevolgen van dien. Bankrekeningen worden geplunderd en de slachtoffers zijn vaak in één klap duizenden euro’s armer. We tonen beelden van verdachten die in Venhorst, St. Anthonis, Oost-West en Middelbeers en Heeze hun slag sloegen. Wie herkent de mannen op de beelden? We blijven waarschuwen voor deze vorm van oplichting. Trap er niet in! Banken vragen u nooit om bankgegevens, laat staan om pincodes; nooit en te nimmer! Bankmedewerkers komen nooit aan huis om een bankpas op te halen. Criminelen hebben het vaak gemunt op ouderen. Waarschuw daarom uw ouders, grootouders of andere ouderen uit uw omgeving om alert te zijn en er niet in te trappen. Kijk maandag naar Bureau Brabant om ons te helpen om deze oplichters te vinden.

Diefstal bromfiets
We tonen beelden van een bromfietsdief in Veldhoven. Hij staat er goed op, dus iemand moet hem herkennen! Wie is hij?

Bureau Brabant wordt elke maandag om 18.15 uur uitgezonden bij Omroep Brabant en daarna tot en met dinsdagmiddag elk uur herhaald.