HELMOND - Gisterenmiddag werden op de Straakvense Bosdijk twee mannen op heterdaad aangehouden bij een drugsdeal. Naar aanleiding van een lopend onderzoek werd de dealer op heterdaad betrapt toen hij drugs verkocht. Zowel de dealer als de koper werd aangehouden. Gezamenlijk hadden ze ruim 40 bolletjes harddrugs op zak. Het gaat om een 34-jarige man uit Helmond en een 29-jarige Poolse man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Dat de dealer goed bereikbaar wilde zijn, blijkt wel uit het feit dat onder hem vier telefoons in beslag zijn genomen. Deze zullen door ons onderzocht worden.

Daarnaast doorzochten we een woning op de Van Weerden Poelmanstraat in Helmond. Ook hier werden een kleine hoeveelheid harddrugs en contant geld aangetroffen die eveneens in beslag zijn genomen. Het onderzoek is nog in volle gang en beide verdachten zitten vast voor verder onderzoek. Zij zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Werken aan een veilige binnenstad
In Helmond wordt er gewerkt aan een veilige binnenstad. Het is een taak van de overheid, om erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt. Achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt, door de verschillende overheidspartners. We blijven de (drugs)overlast in de Helmondse binnenstad aanpakken. Wanneer vermoedens bestaan dat wet- en regelgeving wordt overtreden, zullen we daar als overheden tegen optreden.

Uw melding helpt ons ook! Ziet u een verdachte situatie of heeft u vermoedens van criminele activiteiten, neem dan contact op met de politie via 0900 88 44. Wilt u liever anoniem melden, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem met telefoonnummer 0800 70 00.