HELMOND - Tijdens een actie die gericht was op het dealen van drugs in Helmond, hield de recherche van het politieteam Peelland donderdag twee mannen aan. In de woning van één van hen vonden we een grote hoeveelheid harddrugs en contant geld. Het tweetal zit vast voor verder onderzoek.

Nadat de recherche informatie had gekregen over vermoedelijke deal activiteiten vanuit een woning aan de Jan van der Spekstraat, startte zij een onderzoek. Er waren regelmatig meldingen en klachten van overlast in de buurt van de woning door de soms grote aanloop op het adres. Uit het onderzoek bleek dat de bewoner, een 33-jarige man, bij het dealen van drugs waarschijnlijk samenwerkte met een andere man, een 58-jarige plaatsgenoot. Het onderzoek toonde verder aan dat in de woning aan de Jan van der Spekstraat waarschijnlijk drugs zou worden opgeslagen.

Drugs en geld

Op de actiedag zagen rechercheurs meerdere malen dat de oudste verdachte op enkele locaties in Helmond drugs verkocht aan enkele klanten. Hij werd vervolgens aangehouden. Bij zijn aanhouding had hij drugs bij zich. Daarna ging de recherche bij de woning van de andere verdachte naar binnen. De bewoner probeerde er nog vandoor te gaan, maar voordat het hem lukte aan de achterzijde over de schutting te klimmen werd hij in de kraag gegrepen. Uit zijn schoudertasje kwam toen al zo’n 170 gram coke tevoorschijn. In de schuur bij de woning vonden rechercheurs vervolgens nog eens ruim 750 gram harddrugs. Dat betrof voornamelijk cocaïne, maar ook een kleinere hoeveelheid heroïne. Behalve de drugs, troffen we in de woning ook nog ruim € 15.000,- aan contant geld aan. De straatwaarde van de in beslag genomen drugs wordt geschat op ongeveer € 45.000,-.

Zowel de drugs als het geld werden in beslag genomen. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.