ASTEN - Maandagochtend 8 juli heeft de dienst Infrastructuur van de politie vijf verdachten aangehouden op verdenking van ladingsdiefstal van deodorantartikelen en sportschoenen.


In de nacht van zondag 7 op maandag 8 juli werd een vrachtwagentrailer gestolen in Moerdijk. De trailer zat vol met deodorantartikelen. De gestolen trailer werd leeg aangetroffen in Veghel. De vrachtwagen die hem gedumpt had werd aangetroffen in Asten met een trailer waarin de deodorant was overgeladen. Daarnaast werden ter plaatse nog twee vrachtwagens en een tweede trailer met sportschoenen aangetroffen. Beide trailers en de vrachtwagens met valse kentekenplaten en valse papieren zijn in beslag genomen. De vijf verdachten met leeftijden van 35, 28 en 21 jaar komen uit Roemenië. Vier mannen waren in het bezit van valse identiteitsbewijzen en een van hen had een vals rijbewijs. De verdachten zijn aangehouden en worden gehoord.

Ladingdiefstal

Ladingdiefstal is een van de geprioriteerde onderwerpen van de dienst Infrastructuur van de Eenheid Landelijke Expertise en Operaties (LX). Daarbij ligt de focus voor een groot deel in de heterdaad aanpak gerelateerd aan de hoofdvervoerstromen.