HELMOND - Rond 03.30 uur vannacht vond een explosie plaats bij een winkelpand aan de Ameidestraat in Helmond. De ontploffing veroorzaakte veel schade. Gelukkig vielen er geen gewonden, maar het had ook heel anders kunnen aflopen. Onze recherche houdt rekening met een misdrijf en onderzoekt de toedracht van deze explosie. Wij komen heel graag in contact met mensen die ons meer kunnen vertellen en/of camerabeelden hebben.

Explosie
De politie ontving een melding over een explosie bij een winkelpand aan de Ameidestraat in Helmond. Bij aankomst van de politie was sprake van een brand in de winkel. De brandweer kreeg de brand met bluswerk onder controle. Een explosievendeskundige van de politie stelde na uitgebreid onderzoek vast dat er geen explosiegevaar meer was bij de winkel.

De ontploffing veroorzaakte veel schade aan het pand. De bewoners van een bovengelegen appartementencomplex zijn tijdelijk geëvacueerd door de brandweer. Deskundigen deden onderzoek naar de aard en omvang van eventuele schade aan de constructie van het appartementencomplex. Zij beoordeelden dat als voldoende stabiel. Daardoor kon het grootste deel van de bewoners al vrij snel terugkeren naar hun woningen. Dat geldt niet voor de bewoners van woning boven het getroffen pand. Hun woning is aangetast door onder meer rookschade. Daarom zijn zij door de gemeente Helmond ergens anders ondergebracht.

Onderzoek
Onze recherche houdt in het onderzoek rekening met allerlei scenario´s waaronder de scenario’s van een plofkraak of een gerichte, opzettelijke actie. Er lijkt namelijk sprake te zijn van braakschade.

Rechercheurs doen tactisch en technisch onderzoek op de locatie naar aanwijzingen en/of sporen die meer info kunnen opleveren over de toedracht van de explosie. Ook met behulp van buurtonderzoek proberen we meer duidelijkheid te krijgen.

Getuigenoproep
Onze recherche komt heel graag in contact met mensen die informatie hebben over de ontploffing. Heb je iets gezien en/of gehoord.Bel 0900-8844 of gebruik het tipformulier onderaan. Blijf je liever anoniem? Dat kan via 0800-7000 (www.meldmisdaadanoniem.nl Ook als je in het bezit van camerabeelden bent waarop mogelijk iets te zien is vragen we je die met ons te delen via het tipformulier.