HELMOND - Woensdagavond 6 april wordt een 19-jarige man rond 23.15 uur bij de Overloop/Deltaweg benaderd door drie à vier mannen in een donkere auto. Ze tonen interesse in zijn scooter en de mannen praten wat met elkaar. Tot het slachtoffer plotseling met een bijtende vloeistof, vermoedelijk pepperspray, in zijn ogen gespoten wordt.

Het slachtoffer voelt een brandende pijn in zijn ogen maar probeert nog weg te komen met zijn scooter. Hij rijdt richting de onderdoorgang Deurneseweg richting de wijk Rijpelberg. Door de hevige pijn in zijn ogen komt hij echter ten val. Na de val wordt door de dader(s) zijn scooter afgepakt en meegenomen.

Daders
De daders gingen er met de scooter van het slachtoffer van door in de richting van station Brouwhuis in Helmond.

Hun signalementen:
Dader 1 is een jongeman, ca. 17 jaar oud, lichte huidskleur, een normaal postuur en ongeveer 1.70 mtr lang. Deze dader had opvallend fel blauwe ogen en rechte witte tanden. Hij was gekleed in een (licht)blauw vest met lange mouwen en een zwarte broek.

Dader 2 was iets ouder, zo’n 18-19 jaar en had eveneens een lichte huidskleur, een dun postuur en hij droeg zwarte bovenkleding met een capuchon (die hij op zijn hoofd droeg) en eveneens een zwarte broek.

Getuigen
De politie is op zoek naar getuigen van en/of informatie over deze diefstal met geweld. Weet je iets over de diefstal, heb je iets gezien of gehoord of beschik je misschien over camerabeelden die kunnen helpen bij dit onderzoek? Laat dan van je horen! Dat mag ook anoniem.