HELMOND - Ben jij dit? Meld je dan bij de politie in Helmond! Je bent verdachte in een onderzoek naar bankhelpdeskfraude, gevolgd door pinfraude met SumUp. Meld je jezelf niet, dan kom je herkenbaar op TV in de opsporingsprogramma's. Tevens de vraag aan het publiek om te tippen als u weet wie dit is. Dat kan hier online of bel de opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem belt u naar 0800-7000.


De persoon op de afbeelding heeft op 28 december een 74-jarige man opgelicht met een babbeltruc over bankhelpdeskfraude. Met een mobiele PIN-reader van SumUp heeft hij bij het slachtoffer thuis geld gepind van de rekening van het slachtoffer. In totaal werd de 74-jarige man voor 4.400 euro opgelicht.

Gelukkig hebben we de verdachte op beeld dankzij de deurbelcamera. We hopen dan ook dat er iemand is die hem herkent. Hij heeft een opvallend postuur, hij lijkt ook wat krom of scheef te lopen en hij heeft flaporen. Of misschien herkent u hem aan zijn kleding? Neem contact op als u weet wie dit is.

LET OP! TRAP ER NIET IN
Tevens willen we u waarschuwen voor deze oplichters, die dus met een mobiel pinapparaat bij de mensen thuis geld afhandig maken. Ze hoeven dan niet meer met wederrechtelijk verkregen bankpassen en pincodes naar een geldautomaat om daar het geld van uw rekening te stelen. Die pinbeelden vragen wij altijd op, zodat we de pinfraudeurs via onze website, social kanalen en opsporingsprogramma's kunnen tonen. Bij deze vorm van bankhelpdeskfraude met SumUp zijn er geen pinbeelden die we op kunnen vragen. De oplichters lopen dan minder snel het risico gefilmd te worden, tenzij er deurbelcamera's zijn.

Trap niet in de babbeltrucs over bankhelpdeskfraude. De bank vraagt nooit om uw pincode, geef die dus ook nooit. Laat u niet overrompelen door mooie praatjes, en laat vreemden niet zomaar binnen. Meer informatie over het herkennen van een babbeltruc en hoe te handelen, vind u op onze website via deze link: Babbeltruc