HELMOND - Zaterdagavond 3 juni raakten vier inzittenden van een auto gewond bij een verkeersongeval op de Europaweg in Helmond. Wij gaan er op basis van het onderzoek door onze verkeersspecialisten vanuit dat deze auto betrokken was bij een soort straatrace. Een tweede auto die meedeed aan die vermoedelijke straatrace ging er vandoor. Het gaat daarbij om een zwarte Volkswagen Golf. Wij zijn op zoek naar een die zwarte Golf en de bestuurder ervan, maar komen ook nog steeds graag in contact met getuigen.


Die avond rond 21.25 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Europaweg. Ter plaatse troffen de agenten een flinke ravage. Op straat lagen meerdere gewonden. Zij werden geholpen door medewerkers van de ambulance. Uit het onderzoek is gebleken dat een personenauto, met daarin vijf inzittenden, achterop een stilstaand taxibusje botste. Deze stond stil voor het stoplicht. Wat al snel het vermoeden was, maar nu ook met beelden van de aanrijding wordt bevestigd, is dat de personenauto betrokken was bij een soort straatrace met een andere auto. Daarbij zou met hoge snelheid over de Europaweg zijn gereden en na de aanrijding zou de andere wagen er vandoor zijn gegaan. Uit veiliggestelde beelden uit de omgeving en na het horen van getuigen blijkt dat het daarbij om een zwarte Volkswagen Golf gaat. De auto is voorzien van een zonnedak.

Het is vooralsnog niet duidelijk of het hier gaat om een vooraf afgesproken race of dat de beide bestuurders op dat moment spontaan besloten tot de krachtmeting.

Slachtoffers
Vier inzittenden van de betrokken personenwagen raakten gewond. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. Het zijn allen mannen tussen de 16 en 33 jaar oud uit Helmond. De verwondingen van de personen in het taxibusje vielen gelukkig mee. Wel zijn zij voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Dit betrof een man van 56 uit Helmond en een man van 24 uit Tilburg.

Vijfde inzittende
Inmiddels is vast komen te staan dat in de auto die tegen het taxibusje reed nog een vijfde persoon heeft gezeten. Diegene was niet meer aanwezig op de plaats van het ongeval en naar diens identiteit zijn we nog op zoek. Het is voor ons een belangrijke getuige en wij roepen diegene op zich bij ons te melden.

Getuigen gezocht
We doen verder onderzoek naar de exacte toedracht van de aanrijding en we vragen eventuele getuigen om zich te melden bij de politie. Ken of ben jij de bestuurder van de zwarte Volkswagen Golf die betrokken was bij die straatrace? Meld je dan bij onze verkeersspecialisten van het Team Opsporing Verkeer via 0900-8844. Gegarandeerd anoniem een tip doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Heb je iets gezien of mogelijk zelfs beelden van de aanrijding of wat daaraan voorafging en die nog niet met ons gedeeld? Neem dan ook contact met ons op via het genoemde telefoonnummer of vul het tipformulier in.