HELMOND - Een 17-jarige jongen uit Helmond werd op Nieuwjaarsdag rond 06.00 uur zwaar gewond aangetroffen op de Barrierlaan in zijn woonplaats. Hij was niet aanspreekbaar en is uiteindelijk buiten bewustzijn overgebracht naar het ziekenhuis. De jongen is mogelijk het slachtoffer geworden van een zware mishandeling. Wij willen weten wat er is gebeurd en zijn op zoek naar getuigen en/of camerabeelden.


De verwondingen van de Helmondenaar zijn mogelijk het gevolg van een geweldsincident. Wij denken dan ook dat de jongen het slachtoffer is geworden van een zware mishandeling. Rechercheurs deden sporen en – buurtonderzoek. Ons onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd.

Mogelijke toedracht
Het slachtoffer was in de nacht van de jaarwisseling te voet onderweg naar zijn huis. Hij zou in de groenstrook tussen de Barrierlaan en de Johanna van Vlaanderenstraat van achteren zijn aangevallen. Of het om 1 of meerdere dader(s) gaat weten we dan ook niet zeker. Mogelijk dat hij onder meer met een fles is geslagen. Het slachtoffer verloor het bewustzijn maar werd gelukkig al vrij snel gevonden.

Het slachtoffer is gisterenmiddag weer bij bewustzijn gekomen. Hij liep verwondingen op aan zijn gelaat en mocht het ziekenhuis na behandeling weer verlaten. Naar omstandigheden maakt hij het goed, maar dit had veel erger kunnen aflopen.

Onderzoek
Wij onderzoeken het incident grondig. Op basis van onze info denken wij dat het tussen 04.30 uur en 06.00 uur is gebeurd. Maar over de identiteit en motieven van de dader(s) tasten we helaas nog in het duister. Daarom hebben we de hulp van het publiek, jullie, nodig!

Getuigen en camerabeelden gezocht
Wij zoeken dan ook getuigen en camerabeelden om deze mishandeling op te lossen.

• Misschien heb jij iets gezien toen het slachtoffer richting de groenstrook tussen de Barrierlaan en de Johanna van Vlaanderenstraat liep. Hij kwam uit de richting van de Herberga van Bronckhorstlaan gelopen, parallel aan het fietspad . Of wellicht ken je mensen die hem hebben gezien.
• Heel specifiek roepen we mensen op die in de omgeving van het park / de groenstrook wonen om contact met ons op te nemen als ze iets gezien of gehoord hebben over deze mishandeling.
• Of woon je in de buurt en heb je camerabeelden? Deel die beelden dan met ons als dat nog niet is gebeurd.
• Ook mensen die andere opvallende en/of verdachte zaken hebben gezien in de omgeving tijdens mishandeling vragen wij nadrukkelijk om contact met ons te leggen.

Elk aanknopingspunt kan helpen!

Afb. looproute slachtoffer en mogelijke plek mishandeling (cirkel)

Scooterrijder
• We zijn ook op zoek naar een scooterrijder die rond het tijdstip van de mishandeling in de nabije omgeving heeft rondgereden. Mogelijk heeft diegene het slachtoffer zien lopen of misschien zelfs het incident en evt. dader(s) gezien. Bel ons als je diegene kent óf bent!

Bel ons via 0900 8844. Liever anoniem? Dat kan ook door 0800 7000 (Meld Misdaad Anoniem) te bellen. Online tippen en afbeeldingen (of bewegende beelden) insturen kan ook via onderstaand tipformulier. Vermeld als je over deze zaak belt en/of info/beelden deelt het registratienummer: 2022000390