LANDHORST - De politie heeft dinsdag 24 januari een grote hoeveelheid grondstoffen aangetroffen die gebruikt worden voor de productie van synthetische drugs. Het gaat om duizenden liters. De grondstoffen werden gevonden in een loods aan De Quayweg in Landhorst.


Er is geen productielocatie van synthetische drugs gevonden, het gaat hier om een opslagplaats voor de grondstoffen. Er is nog niemand aangehouden. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) en Forensische opsporing (FO) zullen verdergaan met het onderzoek en de spullen zullen getransporteerd en vernietigd worden.

Gevaar
Een productie- of opslaglocatie voor synthetische drugs brengt zeer grote gevaren met zich mee. Zo kunnen chemicaliën bijvoorbeeld ontbranden of ontploffen en kunnen giftige stoffen ontsnappen. De gevolgen van een dergelijke ontploffing of brand zijn vaak niet te overzien.

Heb je het vermoeden van een productie- of opslaglocatie in je omgeving? Bel dan de politie via 112. Anoniem melden kan bij M. via 0800-7000. Meld Misdaad Anoniem staat los van de politie en meldingen zijn voor agenten nooit terug te herleiden naar een melder.

Meer informatie
Een productielocatie herken je bijvoorbeeld aan een sterk chemische geur in de omgeving of verdachte activiteiten op vreemde plekken en tijdstippen. Alles over de signalen en gevaren van een drugslab in je omgeving, vind je op deze speciale themapagina van de politie.