HELMOND - Drie aanhoudingen voor de handel in en bezit van verdovende middelen. Dat was het meest opvallende resultaat van een integrale actie op 2 december in de binnenstad van Helmond. Tijdens deze actie werkten Politie, OM, Gemeente Helmond, veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost en Senzer samen met een gezamenlijke ambitie: het creëren van een veilige en leefbare binnenstad. De integrale acties zoals deze die met regelmaat plaatsvinden zijn onderdeel hiervan.

Handel/bezit van drugs en illegaal gokken

Dat deze actie loont, dat bleek wel bij een inval in een horecazaak. Daar hield de politie de eigenaar aan voor handel in verdovende middelen. Ook werden er twee klanten aangehouden voor bezit en handel in verdovende middelen. Er werd een handelshoeveelheid cocaïne en hasj, een voertuig, een geldbedrag en gegevensdragers in beslag genomen. Een van de klanten bleek onrechtmatig in Nederland te verblijven.

Verkeersovertredingen en bekeuringen

Tijdens een verkeerscontrole schreef de politie bekeuringen uit voor diverse verkeersovertredingen. Zo is er een persoon beboet voor een wheelie op een vluchtheuvel, een persoon voor het niet hebben van een rijbewijs en een ander voor het gebruik van een mobiel telefoon. Van een persoon is zijn bromfiets in beslag genomen.

Samen werken aan een veilige en leefbare binnenstad

We werken samen met de Gemeente Helmond, de Belastingdienst, het Openbaar Ministerie en andere organisaties aan een veilige en leefbare binnenstad. De integrale acties die met regelmaat plaatsvinden zijn onderdeel van deze aanpak. Doel van de acties is informatie vergaren, het in verbinding komen met bewoners en ondernemers, het aanpakken van misstanden en het verstoren van criminele activiteiten.

(Anoniem) melden van verdachte zaken helpt

Meldingen van inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit. Inwoners die verdachte situaties zien of het vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunnen dat melden bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.