HELMOND - De politie heeft de afgelopen dagen nog drie mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de handel in harddrugs.


Vrijdagochtend werden in Helmond al drie mannen aangehouden. We verdenken hen ervan dat zij voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor het dealen in de binnenstad van Helmond en daarbuiten. Ook de nu aangehouden verdachten behoren tot hetzelfde netwerk.

Aanhoudingen
Vrijdagavond 15 mei werd op het politiebureau in Helmond een 18-jarige man uit de stad aangehouden. Hij meldde zich daar zelf omdat hij wist dat we naar hem op zoek waren.

Maandagmorgen 18 mei hielden we een 28-jarige Helmonder aan in een woning in de stad. Hij was daar vermoedelijk om drugs te verkopen. Bij hem werd een handelshoeveelheid drugs aangetroffen. Hij was samen met een 25-jarige man uit Helmond. Deze is ook aangehouden.

Alle verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. Politie en Openbaar Ministerie onderzoeken momenteel wat de rol is van de drie verdachten in het Helmondse drugsnetwerk.

Samen sterk tegen ondermijning
In Helmond wordt er gewerkt aan een veilige binnenstad. Het is een taak van de overheid, om erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt.. Achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt, door overheidspartners als Politie, de gemeente Helmond het Openbaar Ministerie en in deze zaak ook de Belastingdienst. Met de aanhouding van deze verdachten komt er geen einde aan het aanpakken van de (drugs)overlast in de Helmondse binnenstad. Wanneer vermoedens bestaan dat wet- en regelgeving wordt overtreden, zullen we daar als overheden tegen optreden.

Uw melding helpt ons ook! Ziet u een verdachte situatie of heeft u vermoedens van criminele activiteiten, neem dan contact op met de politie, telefoon 0900 88 44. Wilt u liever anoniem melden dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem telefoon 0800 70 00.