Helmond - Dinsdagmiddag hield de politie een 20-jarige man uit Sint Oedenrode aan in het centrum van Helmond. Hij dealde daar in harddrugs.

De aangehouden verdachte is geen onbekende van de politie. Hij werd al twee keer eerder aangehouden voor het dealen van drugs in de binnenstad. In beide gevallen werd hem ook een tijdelijk gebiedsverbod opgelegd.

Dealen

De recherche kreeg onlangs opnieuw informatie dat de verdachte zich weer bezig hield met het dealen en startte daarop een onderzoek. Daarbij werd de verdachte vanmiddag geobserveerd in de binnenstad. De collega’s zagen daarbij dat de man opnieuw aan het dealen was. Omdat de verdachte als vuurwapengevaarlijk bekend staat is hij rond 14.00 uur op de Torenstraat door het arrestatieteam aangehouden.

Drugs aangetroffen

De verdachte had enkele tientallen bolletjes cocaïne en heroïne op zak. Ook had hij bijna duizend euro aan contanten bij zich. Ook de telefoons en de auto van de verdachte zijn in beslag genomen. De verdachte wordt in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De gemeente gaat de mogelijkheid onderzoeken om de verdachte nu voor langere tijd een gebiedsverbod op te leggen.

Samen sterk tegen ondermijning

In Helmond wordt er gewerkt aan een veilige binnenstad. Het is een taak van de overheid, om erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt. Achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt, door de verschillende overheidspartners. We blijven de (drugs)overlast in de Helmondse binnenstad aanpakken. Wanneer vermoedens bestaan dat wet- en regelgeving wordt overtreden, zullen we daar als overheden tegen optreden.

Uw melding helpt ons ook! Ziet u een verdachte situatie of heeft u vermoedens van criminele activiteiten, neem dan contact op met de politie, telefoon 0900 88 44. Wilt u liever anoniem melden dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem telefoon 0800 70 00.