Helmond - Twee mannen waarvan het vermoeden bestond dat ze handelden in drugs zijn vanmiddag op heterdaad betrapt aan De Wiel in Helmond. Daar zijn ze ook aangehouden.

Begin vorige week kregen we informatie dat het tweetal zich bezig hield met het handelen in harddrugs in Helmond. Daarop startten we een onderzoek. Gedurende vorige week werden de twee verdachten gevolgd en zagen we dat ze vele malen drugs verkochten aan verschillende klanten. Ook diverse van de afnemers werden gehoord. Daarop werd besloten om het duo vandaag aan te houden toen duidelijk werd dat er een deal plaats zou vinden aan De Wiel in Helmond.

Terwijl de verkoop plaats vond werden de twee verdachten door de collega’s aan het begin van de middag klem gezet en aangehouden. Het gaat om een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 30-jarige man uit Helmond. Ze hadden tientallen bolletjes met heroïne en cocaïne bij zich. Deze zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De twee verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Veilige Binnenstad

In Helmond wordt er gewerkt aan een veilige binnenstad. Het is een taak van de overheid, om erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt. Achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt, door de verschillende overheidspartners. We blijven de (drugs)overlast in de Helmondse binnenstad aanpakken. Wanneer vermoedens bestaan dat wet- en regelgeving wordt overtreden, zullen we daar als overheden tegen optreden.

Uw melding helpt ons ook! Ziet u een verdachte situatie of heeft u vermoedens van criminele activiteiten, neem dan contact op met de politie, telefoon 0900 88 44. Wilt u liever anoniem melden dan kan dat via  Meld Misdaad Anoniem telefoon 0800 70 00.