HELMOND - Twee mannen die drugs aan het dealen waren in het centrum van Helmond zijn maandagmiddag rond 14.00 uur aangehouden.

Collega’s die bezig waren met een onopvallende surveillance in het centrum van Helmond zagen het tweetal daar maandagmiddag 30 maart rijden in een personenauto. Omdat zij één van de mannen kenden als een drugsdealer, besloten ze het tweetal te volgen. Daarbij zagen ze hen diverse stops maken waarbij ze drugs afleverden.

Aanhouding

Op de Hertelaan kreeg het tweetal uiteindelijk een stopteken en werd ter plaatse een onderzoek ingesteld. Bij één van de mannen werden een tiental grammen aan harddrugs gevonden. Uit later onderzoek bleek dat het om heroïne en cocaïne ging. Deze 20-jarige man uit Sint Oedenrode is aangehouden en in verzekering gesteld. Ook de andere verdachte, een 24-jarige Eindhovenaar is aangehouden. Hij is na verhoor weer heengezonden.

Gebiedsverbod

De drugs zijn uiteraard in beslag genomen en worden vernietigd. De 20-jarige verdachte werd eerder dit jaar ook al met een dealer hoeveelheid drugs aangehouden in het centrum van Helmond. Daarom heeft de gemeente hem inmiddels een gebiedsverbod van twee weken opgelegd.