HELMOND - De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van drie straatroven in Helmond. We vermoeden dat deze allemaal door dezelfde dader zijn gepleegd.


De straatroven vonden allemaal plaats op het fietspad aan de Achterste Straakven, ter hoogte van het dierenparkje. Eén beroving vond plaats op zondag 1 november, de andere twee op maandag 2 november. Het tijdstip was in alle gevallen rond 19.00 uur en ook de werkwijze en het signalement van de dader kwam in alle gevallen overeen. Niemand raakte gewond.

Mes
De slachtoffers werden door de dader benaderd en vervolgens bedreigd met een mes. Vervolgens werden geld of goederen geëist. Slechts in één geval wist de dader ook buit te maken. Bij één van de berovingen wist het slachtoffer weg te vluchten en zo aan de dader te ontkomen. Bij de laatste beroving op maandag 2 november ging het slachtoffer de confrontatie met de dader aan. Hij wist hem een klap te geven en zo tegen de grond te werken. Toen een toevallige passant zich er mee bemoeide ging de dader er uiteindelijk vandoor.

Getuigen
In alle gevallen is door de slachtoffers aangifte gedaan bij de politie. Wij zijn een onderzoek opgestart. Daarbij zijn we op zoek naar getuigen of mensen die er mogelijk iets meer over weten. Er is een summier signalement van de verdachte:

- Jonge man, 17/18 jaar oud, 1.75 tot 1.80 lang, licht getint. In alle gevallen droeg de dader donkere kleding.

Passant
Bij de laatste straatroof op dinsdag 2 november werd het slachtoffer geholpen door een man. Deze wist de dader, samen met het slachtoffer, te verjagen. We komen ook graag met deze man in contact omdat hij mogelijk informatie heeft die ons kan helpen bij ons onderzoek. Het gaat om een man van een jaar of veertig, vermoedelijk van buitenlandse afkomst met een breed postuur en een staartje. We vragen hem om contact met ons op te nemen of mensen die hem kennen om hem in contact met ons te brengen.

Contact opnemen kan via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000