HELMOND - We zijn op zoek naar mogelijke getuigen van een overval op een supermarkt aan de Geysendorfferstraat op maandag 11 januari rond 19.45 uur.

Rond dat tijdstip waren er nog maar weinig mensen in de winkel aanwezig. Een klant sloot aan bij de enige kassa die geopend was. Toen hij aan de beurt was toonde hij een vuurwapen aan de medewerkster van de winkel en eiste geld. De medewerkster weigerde dit. De overvaller is er toen vandoor gegaan. Hij maakte daarbij alleen de boodschap buit die hij op de band had gelegd.

De hevig ontdane medewerkster alarmeerde vervolgens de politie. Zij raakte niet gewond.

Onderzoek

Wij zijn daarop direct ter plaatste een onderzoek opgestart. Er is technisch onderzoek verricht en we bekijken uiteraard eventuele camerabeelden. Ook wordt een buurtonderzoek verricht en is er gesproken met getuigen die nog in de winkel aanwezig waren.

Man in motorpak

We doen een oproep aan iedereen die we nog niet gesproken hebben, maar die mogelijk wel iets gezien of gehoord heeft. Daarbij zijn we ook op zoek naar een specifieke getuige. Achter de overvaller stond een man in de rij van de kassa. Deze man droeg een motorpak. Toen wij ter plaatse kwamen, was deze getuige echter vertrokken. We zouden graag met hem in contact komen omdat hij een belangrijke getuige kan zijn. Herkent u zichzelf in deze beschrijving? Of heeft u een idee wie deze man zou kunnen zijn? Neem dan contact met ons op.

Dat kan via 0900-8844 of het bijgevoegde tipformulier. Anoniem melden kan ook: 0800-7000 (www.meldmisdaadanoniem.nl).