HELMOND - De politie heeft dinsdagavond 6 oktober een inval gedaan in een horecagelegenheid aan de Bakelsedijk in Helmond. Er was informatie dat er mogelijk in drugs werd gehandeld.

De politie is samen met andere partners al enige tijd intensief bezig met de bestrijding van (drugs)overlast in de Helmondse binnenstad. Zo werd in mei van dit jaar nog een drugsnetwerk opgerold en zijn er de afgelopen maanden regelmatig grote integrale acties gehouden. Bij de actie van dinsdagavond waren ook het Openbaar Ministerie, de gemeente en de Belastingdienst betrokken.

Onderzoek
In het onderzoek van de politie kwamregelmatig de naam van de horecagelegenheid naar voren. Deze zou een rol spelen in de handel van drugs in de Helmondse binnenstad en er zou gedeald worden. Na uitgebreid onderzoek van de politie naar deze informatie werd uiteindelijk besloten tot de inval van dinsdagavond.

Resultaten
Na de inval werden de klanten die in de horecagelegenheid aanwezig waren gecontroleerd en het pand werd doorzocht. Er werd een (kleinere) handelshoeveelheid drugs aangetroffen. Eén van de klanten bleek de status van ongewenst vreemdeling te hebben en is aangehouden. Hij had een groot geldbedrag op zak. Dit is in beslag genomen en de man is in verzekering gesteld in afwachting van de verder procedure.

Ook werden tijdens de actie enkele bestuurlijk knelpunten ontdekt. Zo is er het vermoeden dat sommige activiteiten in de onderneming in strijd zijn met het bestemmingsplan. Ook werd vast gesteld dat er sprake was van adresfraude: op het adres stond een persoon ingeschreven die er feitelijk niet verbleef. Naar beide overtredingen doet de gemeente verder onderzoek.

Door de politie werden tijdens de inval ook nog diverse gegevensdragers in beslag genomen. Deze zullen verder worden onderzocht.

Samen sterk tegen ondermijning
In Helmond wordt er gewerkt aan een veilige binnenstad. Het is een taak van de overheid, om erop toe te zien dat wet- en regelgeving wordt nageleefd en iedereen eerlijke kansen krijgt. Achter de schermen wordt hier hard aan gewerkt, door de verschillende overheidspartners. De inval van dinsdagavond werd gedaan door de politie onder leiding van het Openbaar Ministerie. Ook de gemeente Helmond en de Belastingdienst sloten aan zodat zij eventuele misstanden kunnen ontdekken.

We blijven de (drugs)overlast in de Helmondse binnenstad aanpakken. Wanneer vermoedens bestaan dat wet- en regelgeving wordt overtreden, zullen we daar als overheden tegen optreden.

Uw melding helpt ons ook! Ziet u een verdachte situatie of heeft u vermoedens van criminele activiteiten, neem dan contact op met de politie, telefoon 0900 88 44. Wilt u liever anoniem melden dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem telefoon 0800 70 00.