HELMOND - De politie hield vanmorgen om 8.00 uur een 20-jarige Helmonder aan in zijn woning. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de ongeregeldheden in de Helmondse binnenstad afgelopen dinsdagavond.


Het onderzoek naar de ongeregeldheden is in volle gang. Daarbij wordt uiteraard ook gebruik gemaakt van de vele beelden die beschikbaar zijn. Op die beelden viel ook een jongeman op die op een opvallende scooter reed. Deze manifesteerde zich nadrukkelijk tussen de relschoppers.

Gestolen Scooter
Na verder onderzoek vond de politie de scooter afgelopen woensdag bij een woning in Helmond. De jongeman die erop reed bleek niet thuis te zijn. De scooter stond als gestolen gesignaleerd en is in beslag genomen. Vanmorgen ging de politie terug naar de woning en kon de verdachte aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau. Er wordt nog verder onderzoek gedaan naar zijn exacte rol bij de ongeregeldheden.
Meerdere aanhoudingen

Zoals gezegd is het onderzoek naar de ongeregeldheden in volle gang. Er is politie en Openbaar Ministerie veel aan gelegen om deze raddraaiers op te pakken. Dit soort gedrag wordt in de Helmondse binnenstad niet getolereerd. De 20-jarige jongeman die vanmorgen werd aangehouden is door de gemeente Helmond direct een gebiedsverbod van een week opgelegd. Ook zes eerder deze week aangehouden verdachten kregen een gebiedsverbod opgelegd van drie maanden.