HELMOND - De politie hield zondagmiddag rond 12.30 uur een 25-jarige Helmonder aan op het Doorneind. Door collega’s werd geconstateerd dat hij zich op hield in het centrum van Helmond terwijl hij een gebiedsverbod had.


Chauffeur
De verdachte werd enkele weken geleden aangehouden in het centrum van Helmond. Hij zat toen in de auto en was de chauffeur voor een andere verdachte die drugs dealde. Deze laatste verdachte is aangehouden in een groter onderzoek naar drugshandel in het centrum van Helmond. De aanpak van het dealen van drugs heeft in Helmond al langer een hoge prioriteit voor alle partners.

De nu aangehouden man kwam er destijds vanaf met een boete op basis van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) en een waarschuwing dat bij een volgende overtreding een gebiedsverbod zou volgen.

Bedreiging en geweld
Twee weken geleden werd hij echter opnieuw aangehouden in het centrum. De collega’s kwamen af op een melding dat hij iemand bedreigd zou hebben met een scherp voorwerp. Na een korte achtervolging te voet kon hij worden aangehouden, waarbij hij zich met het nodige geweld tegen de collega’s verzette. De man kreeg toen meteen een gebiedsvebod voor het Helmondse centrum opgelegd.

Zondagmiddag zagen de collega’s hem dus echter opnieuw rijden. Daarop is hij aangehouden. De man krijgt hiervoor een boete en het gebiedsverbod wordt door de gemeente met 12 weken verlengd.