HELMOND - De politie en de gemeente Helmond, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en andere diensten werken samen aan een veilige en leefbare binnenstad van Helmond. Integrale acties zijn hiervan een onderdeel. De afgelopen week resulteerde integrale acties van de politie en de gemeente in mooie resultaten. De focus lag hierbij op verkeerscontroles, toezicht op auto’s van buitenlandse komaf, innen van openstaande boetes, tegengaan van vervuiling openbare ruimte en in verbinding komen met bewoners en ondernemers.


Gedurende de actieweek hebben er diverse controles plaatsgevonden van de politie en de gemeente. Daarbij schreven de politie en gemeente bekeuringen uit voor tientallen verkeersovertredingen waaronder bellen achter het stuur, fout parkeren, rijden zonder rijbewijs en diverse snelheidsovertredingen. Van een persoon die zonder rijbewijs reed, is zijn scooter in beslag genomen. Ook zij er drie personen aangehouden omdat zij nog een boete hadden openstaan. Verder is er een persoon beboet voor dronken rijden.

De gemeente heeft tijdens de actieweek op een aantal adressen mogelijk adresfraude geconstateerd. Van diverse auto’s met buitenlandse kentekens zijn de gegevens vastgelegd en zijn er waardevolle contacten gelegd met ondernemers en bewoners van de Helmonds binnenstad. Ook zijn er overlastgevende objecten en situaties in kaart gebracht en tegen opgetreden.

Samen werken aan een veilige en leefbare binnenstad
We werken samen met de gemeente Helmond, de Belastingdienst, het Openbaar Ministerie en andere organisaties aan een veilige en leefbare binnenstad. De integrale acties die met regelmaat plaatsvinden zijn onderdeel van deze aanpak. Doel van de acties is informatie vergaren, het in verbinding komen met bewoners en ondernemers, het aanpakken van misstanden en het verstoren van criminele activiteiten. Alle controles worden uitgevoerd met inachtneming van de RIVM-richtlijnen vanwege het coronavirus.

(Anoniem) melden van verdachte zaken helpt
Meldingen van inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit. Inwoners die verdachte situaties zien of het vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunnen dat melden bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.