HELMOND - Bij een steekincident bij een school aan de Rembrandtlaan raakten gisteren twee minderjarige jongens (14 jaar, 15 jaar) uit resp. Eindhoven en Helmond gewond. Beiden liepen steekwonden op en de 15-jarige jongen is in het ziekenhuis behandeld aan zijn beenverwonding. De 14-jarige jongen vluchtte na het incident. Hij is later aangehouden. Beide jongens worden verdacht van betrokkenheid bij het steekincident.


Ruzie tussen twee jongens

De melding van het steekincident bij een fietsenstalling kwam rond 16.30 uur binnen. De aanleiding zou een ruzie zijn tussen de twee jongens. Dat escaleerde tot een incident waarbij gestoken is. De 15-jarige jongen is een leerling van de school in kwestie en had een zichtbare steekwond aan zijn been. Hij is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling aan zijn verwonding.

Aanhouding
De politie startte meteen na het incident een onderzoek. Daarbij richtte de forensische opsporing zich op het sporenonderzoek én deed de recherche (buurt)onderzoek én hoorden zij diverse getuigen.

De 14-jarige verdachte is daarop in middag aangehouden voor verder onderzoek en verhoor. Beide jongens liepen lichte verwondingen op tijdens het steekincident, waarbij de 15-jarige jongen werd behandeld in het ziekenhuis. De rol van beide jongens en de toedracht wordt nu verder door de politie onderzocht.

Slachtofferhulp
Het steekincident vond plaats bij een fietsenstalling met enkele omstanders. We kunnen ons heel goed voorstellen dat dit heftig is geweest voor iedereen die getuige is geweest. Voor iedereen die hier over wil praten is slachtofferhulp beschikbaar (gesteld).

Informatie delen
Ben je getuige geweest en/of heb je (camera)beelden van het incident, maar heb je nog niet met de politie gesproken? En wellicht heb je andere (relevante) informatie voor de recherche? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of een van onderstaande actieknoppen.