HELMOND - In een woning in de Helmondse wijk Brouwhuis trof men donderdagochtend handelshoeveelheden van vele soorten drugs aan. De woning werd doorzocht vanwege een onderzoek naar de handel in harddrugs.


De politie werkt samen met haar partners al langer aan een veilige Helmondse binnenstad. Binnen die aanpak hebben we onder andere veel aandacht voor het dealen van drugs in het centrum. Er kwamen daarbij diverse signalen binnen dat er ook vanuit de woning in de wijk Brouwhuis drugs werden gedeald. Daarop werd een onderzoek opgestart.

Drugs, geld en wapens

Dat leidde uiteindelijk tot de doorzoeking van donderdagmorgen. In de woning werden inderdaad handelshoeveelheden van veel verschillende soorten drugs gevonden. Zo troffen we meer dan een halve kilo softdrugs (hasj en hennep) aan, ruim honderd XTC-pillen, tientallen grammen heroïne en cocaïne en bijna een halve liter GHB. Daarnaast vonden we ook nog behoorlijke hoeveelheden van bepaalde geneesmiddelen zoals vele tientallen viagrapillen en honderden grammen ketamine en methadon. Ook vonden we op verschillende plekken in de woning geld. In totaal ging het om meer dan tienduizend euro. Tot slot werden ook nog wapens gevonden, zoals een ploertendoder, diverse steekwapens en (luchtdruk)vuurwapens.

Alle zaken zijn, samen met enkele gegevensdragers, in beslag genomen voor verder onderzoek. Ook de 40-jarige bewoner is aangehouden.

Samen werken aan een veilige en leefbare binnenstad

Samen met de Gemeente Helmond, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst werken we aan een veilige en leefbare binnenstad door o.a.de drugshandel te stoppen. Daarbij wordt ook samengewerkt met hulpverleners, ouders, jongerenwerk en scholen in de buurt. Door ondermijnende drugscriminaliteit gezamenlijk aan te pakken, kan de overheid naast strafrechtelijk vervolgen ook illegaal verkregen vermogen afpakken, panden sluiten, huurcontracten opzeggen én jongeren waarschuwen tegen de verleiding van een criminele loopbaan.

Uw melding helpt ons ook! Ziet u een verdachte situatie of heeft u vermoedens van criminele activiteiten, neem dan contact op met de politie, telefoon 0900-8844. Wilt u liever anoniem melden dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem telefoon 0800-7000