HELMOND - Op maandag 9 maart werd nabij de Julianabrug in Helmond een zwaar gewonde man aangetroffen. De politie stelde een onderzoek in en hield een dag later al een verdachte aan. Vandaag hielden we een tweede verdachte aan; een 38-jarige man uit Ommel.


Uit het onderzoek bleek dat het slachtoffer op maandag 9 maart op de Astronautenlaan in Helmond door drie mannen was mishandeld en daarna tegen zijn wil werd meegenomen. Hij werd in de kofferbak van een auto gestopt en meegenomen door drie personen. De man werd meerdere uren van zijn vrijheid beroofd en in die tijd op een andere locatie opnieuw stevig mishandeld. Uiteindelijk werd hij nabij de Albert Heijn XL uit de auto gegooid en in de omgeving door een voorbijganger gevonden. Naar de identiteit van de derde persoon is de recherche nog op zoek en alle informatie is daarover is welkom via 0900-8844 of eventueel anoniem via de M-lijn, 0800-7000.

Trauma
De vandaag aangehouden man is in verzekering gesteld en zit voorlopig vast. Datzelfde geldt ook voor de al eerder aangehouden verdachte. Het slachtoffer is over de aanhouding geïnformeerd. Met hem gaat het nog niet erg goed. Hij heeft nog veel pijn en wat hem is overkomen heeft mentaal een enorme impact gehad.