HELMOND - De politie heeft na een achtervolging een 19-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij ging er met zijn auto vandoor nadat agenten een stopteken gaven, scheurde door Helmond en kwam tot stilstand toen hij tegen een woning aanreed. De man had drugs bij zich en had geen rijbewijs.


Rond 03.45 uur zien agenten de verdachte aan de Wethouder Ebbenlaan in zijn auto rijden. Hij valt op omdat zijn kentekenplaten aan de auto vastgeplakt zitten met Ducttape. Als de agenten hem een stopteken geven, gaat hij er vandoor. Wanneer de zwaailichten en sirenes aangaan, verhoogt de verdachten z’n snelheid.

Na een achtervolging door onder meer de Prins Karelstraat, de Tolpost en het Bijsterveld rijdt de verdachte het doodlopende Wethouder Hamacherplein op. Daar komt hij tot stilstand tegen een woning. De verdachte gooit de deur van de auto open en gaat er vandoor. Hij klimt over een schutting en belandt in de tuin van één van de woningen. Wanneer hij over een volgende schutting probeert te klimmen, trekt een agent hem ervan af.

De man blijk een aantal zakjes vermoedelijk drugs bij zich te hebben en uit een indicatieve speekseltest blijkt dat hij zelf ook onder invloed was. Ook heeft de man geen rijbewijs. Hij is aangehouden en zit nog vast. De woning en een schutting raakte beschadigd en moesten door een bedrijf worden gestut.