HALSTEREN / ZUNBDERT - Een minderjarige jongen is donderdag aangehouden, hij wordt ervan verdacht zich voor te hebben gedaan als agent en zo mensen opgelicht te hebben. Dat zou om een aangifte gaan in Halsteren en een in Klundert.

De afgelopen weken zijn er meer dan 70 meldingen bij de politie binnengekomen vanuit de ruime omgeving van Bergen op Zoom van mensen die op de vreemdste tijdstippen telefonisch benaderd werden door ‘de politie’ of verzekeringsmaatschappijen. Ook in deze twee gevallen werd er eerst gebeld en kwam men toen thuis spullen ophalen waaronder de bankpas. We reageren zo snel mogelijk op deze meldingen om de daders te pakken te krijgen. Er werd direct een onderzoek gestart door de recherche waarbij de nu aangehouden verdachte snel in beeld kwam. Ervan uitgaand dat hij niet alleen opereerde worden meerdere aanhoudingen verwacht.

Trap er niet in

Deze nepagenten of verzekeringsmedewerkers stellen vragen over waardevolle spullen, geld of bankpassen en bieden aan die spullen veilig te bewaren. Goed om te weten: Wij vragen NOOIT om waardevolle spullen, pinpassen of pincode. Ook vragen erzekeringsmaatschappijen dat niet

Bellen er toch mensen die zeggen van de politie te zijn en dit wel doen?
❌ Meteen ophangen en de politie bellen via 0900-8844 en 112 als ze voor je deur staan!
👮 Staan ze voor de deur? Vraag dan om een politielegitimatiebewijs.
📞Vertrouw je het niet? Laat niemand binnen en bel meteen 112