HELMOND - In de nacht van maandag op dinsdag 12 oktober werd de Noord Koninginnewal opgeschrikt door een forse ontploffing. Een café dat in deze straat gelegen was, liep hierbij forse schade op. De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden die meer duidelijkheid kunnen geven over deze ontploffing.

Rond 01.30 uur werd een melding gedaan van de ontploffing, waarbij zware schade aan een cafépand is ontstaan. De gevel lag in stukken verspreid over de straat en het terras. Bij het café werden resten van zwaar vuurwerk en een brandversneller aangetroffen.

Eerder incident

De ontploffing volgt op een eerder incident van zondag op maandag. In die nacht werd geprobeerd ’s nachts een raam in te slaan. Ook toen is er iets in brand gestoken, maar we doen op dit moment nog onderzoek naar wat dat geweest is. Naar aanleiding hiervan ontstond schade aan de buitenzijde van het pand.

Getuigen gezocht
We komen graag in contact met mensen die meer weten over de aanleiding voor deze explosie, over degene die ’s nachts in de buurt van de ontploffing was, over de ontploffing zelf, en waarom deze heeft plaatsgevonden. Woont u in de omgeving en heeft u een beveiligingscamera, of deurbelcamera? Dan kan het ook zijn dat u beelden heeft gemaakt die kunnen helpen bij het onderzoek. Ziet u op uw camerabeelden iets opvallends? Deel dit dan met ons.