OMMEL - Nadat de recherche begin april al een 39-jarige man uit Den Bosch oppakte voor zijn vermoedelijke betrokkenheid bij de overval op Mark Gillis in Ommel, hielden we dinsdagochtend opnieuw een verdachte aan. Het gaat om een 42-jarige man uit Rosmalen, die we op een adres in Drunen van zijn bed lichtten.

Mark Gillis, bekend van de reality-serie over zijn familie op tv, werd in de nacht van 6 op 7 november vorig jaar op brute wijze overvallen toen hij bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer aankwam. De forensische recherche deed daarna uitgebreid sporenonderzoek in en om het chalet van het slachtoffer, waarbij diverse sporen werden veilig gesteld. Dat waren onder andere DNA-sporen, achtergelaten door de daders, op basis waarvan de eerste verdachte al werd geïdentificeerd en daarna werd aangehouden.

Deze verdachte zit ook nog steeds vast. De man uit Rosmalen kwam in het vervolgonderzoek in beeld. Uiteindelijk leidde de verdenking van zijn betrokkenheid bij de overval tot de aanhouding van vanochtend. Het onderzoek gaat ook na de aanhouding van deze verdachte onverminderd door. Wij zijn nog steeds op zoek naar een derde verdachte en doen er alles aan om ook die persoon te vinden.