NUENEN - De politie hield zondagmorgen rond 2.30 uur een 32-jarige man uit Nuenen aan in zijn woning. Hij wordt verdacht van twee gewapende berovingen eerder die avond.


Rond 19.45 uur kregen we een melding van een bezorger van een restaurant in Eindhoven. Zij was beroofd op de Goudvinkhof in Nuenen. Ze had zich daar rond het afgesproken tijdstip gemeld bij een woning om eten te bezorgen. Voordat ze aan kon bellen werd ze op straat echter al beroofd door een in het zwart geklede man met een bivakmuts. Hij bedreigde haar met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en dwong haar het geld af te geven.

Rond 22.00 uur kreeg de politie een tweede melding van de Goudvinkhof in Nuenen. Nu was een mannelijke bezorger van een restaurant in Nuenen op vrijwel dezelfde wijze beroofd.

Aanhouding

De politie deed in beide gevallen uitgebreid onderzoek en dat leidde ertoe dat er in de loop van de avond een verdachte in beeld kwam. Deze werd uiteindelijk rond 2.30 uur in zijn woning aangehouden. Hij is vast gezet voor verhoor. We doen nog verder onderzoek naar beide berovingen.