HELMOND - Onderzoek van de recherche en hulp van het publiek leidden gisteren tot een mooie doorbraak in het onderzoek naar de explosie bij een woning aan de Ockenburghstraat. Drie zussen (14, 17, 19) en hun 44-jarige vader zijn opgepakt als verdachten in deze zaak. Eind vorig jaar werd een explosief tot ontploffing gebracht bij de Helmondse woning. De bewoonster kwam toen gelukkig met de schrik vrij, maar het had heel anders kunnen aflopen.

Explosie
In de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 december 2023 werd het raam van de woning aan het Ockenburghpark in Helmond er met een explosief uitgeblazen.

De bewoonster van het huis zat kort voor de explosie op de bank in de woonkamer, toen haar aandacht werd getrokken door geluid op straat. Vlak nadat ze was opgestaan en bij de bank wegliep, volgde een enorme knal waarna o.a. glasscherven door de kamer vlogen. Als de vrouw nog in de kamer was geweest, zou zij zeer waarschijnlijk ernstig gewond zijn geraakt.

De politie startte die nacht direct een opsporingsonderzoek. Het opzettelijk veroorzaken van een explosie bij een woning waarbij iemand zwaar lichamelijk letsel kan oplopen is een zeer ernstig misdrijf. Rechercheurs deden uitgebreid tactisch en technisch onderzoek.

Uit dat onderzoek bleek dat de ruit vermoedelijk met zwaar illegaal vuurwerk was opgeblazen en dat drie jonge vrouwen mogelijk betrokken waren. Ook riepen we onder meer via Opsporing Verzocht de hulp van het publiek in om informatie te delen. Dat leverde diverse bruikbare tips op. Wij danken iedereen voor het meedenken.

Lees hier meer over de zaak in ons eerdere bericht.

Onderzoek
Dankzij onderzoek van de recherche en de binnengekomen tips kwamen de zussen uit Helmond (14, 17 en 19) en hun 44-jarige vader (Helmond) in beeld als verdachten. Zij zijn gisteren in hun woonplaats opgepakt in verband met het onderzoek. De vader wordt ook verdacht van een bedreiging die voorafging aan de explosie bij de woning en daar vermoedelijk verband mee houdt. Alle verdachten zitten nog steeds vast voor verhoor en onderzoek.