UTRECHT - PSV heeft de competitie afgesloten met een tweede plaats en een 1-1 gelijkspel bij FC Utrecht. De Utrechters eindigen als zesde en zullen komende week in de play-offs voor Europees voetbal uitkomen tegen FC Groningen.

Beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder in Galgenwaard. Al vroeg in de wedstrijd kreeg PSV, waar Malen en Dumfries rust kregen, een goede kans voor Zahavi die wonderbaarlijk werd gered door keeper Oehlschlagel. Tien minuten voor de rust kwam de thuisploeg op voorsprong toen Sander van de Streek raak kopte na een vrije trap van Simon Gustafsson.

Gelegenheidsaanvoerder Marco van Ginkel zorgde kort na rust voor de gelijkmaker na aangeven van Mario Götze. Het was voor Van Ginkel zijn eerste Eredivisie-doelpunt sinds april 2018. Nadien kregen beide ploegen nog kansen op de zege, maar gescoord werd er niet meer.