ASTEN - Intensief onderzoek van de recherche leidde tot een mooie doorbraak in het onderzoek naar een gewapende woningoverval in Asten. De politie hield vanochtend namelijk een 30-jarige man in Rotterdam aan op verdenking van betrokkenheid bij deze zaak. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.


Woningoverval
Twee mannen drongen op donderdag 31 december 2020 rond 02.00 uur een woning binnen aan de Adelheid van Voornstraat in Asten. Zij bedreigden één van de aanwezige bewoners - met vermoedelijk een vuurwapen - en eisten geld. De overvallers gebruikten fysiek geweld bij de woningoverval en één van de bewoners liep daardoor een lichte hoofdwond op. De mannen verlieten de woning nadat ze die hadden doorzocht en gingen er vervolgens vandoor.

Aanhouding verdachte
Dankzij maandenlang uitvoerig onderzoek van onze recherche kwam de 30-jarige Rotterdammer in beeld als verdachte. Hij werd vanochtend in zijn woonplaats aangehouden. De slachtoffers zijn op de hoogte gebracht van de aanhouding.

Vervolgonderzoek
De verdachte zit vast en wordt de komende dagen uitgebreid gehoord over zijn exacte rol en aandeel in deze zaak. Ook doen wij nog steeds onderzoek naar de tweede overvaller. Een toekomstige aanhouding sluiten wij dan ook niet uit.

Informatie?
Heeft u info over deze zaak of mogelijk over de andere overvaller? Dan komen wij graag met u in contact via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan ook via 0800-7000. Of gebruik onderstaand tipformulier