BEEK EN DONK/GEMERT - Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt twee mannen (25 en 21 jaar) uit Beek en Donk en Gemert voor het vernielen van een speciale unit voor coronazorg bij het Medisch Centrum in Beek en Donk. In de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 november werd de testlocatie door zeer zwaar vuurwerk vernield.

Maandag werden door de politie twee verdachten opgepakt. De mannen bekenden in hun verhoor dat ze betrokken waren bij de vuurwerkaanslag, die gepleegd zou zijn uit onvrede met de coronamaatregelen. Het tweetal is woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalde dat de twee nog zeker twee weken langer blijven vastzitten.

Onaanvaardbaar
Het OM vindt de daad van deze mannen onacceptabel en onbegrijpelijk: “Voor ons is dit geen gewone vernieling. Zeker medewerkers in de zorg werken heel hard om ons door deze crisis heen te helpen. Patiënten die zorg nodig hebben, kunnen dat gelukkig nog krijgen. Daarvoor is het nodig dat iedereen zich aan de regels houdt die door het kabinet zijn vastgesteld. Ook al ben je het daar niet mee eens, het is onaanvaardbaar om dan op deze manier jouw ongenoegen te uiten”, laat persofficier Janine Kramer weten.

De verdachten zullen zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.