HELMOND - In de randstad zie je ze overal: deelauto’s. Maar ook in kleinere steden zoals Eindhoven, Nijmegen en Groningen stijgt het aantal deelauto’s en mensen die er gebruik van maken in een rap tempo. Een deelauto is een auto die door meerdere mensen gebruikt wordt en kan bijvoorbeeld de auto van je buurman zijn. Deze slimme vorm van mobiliteit wordt ook wel autodelen genoemd.

Waarom autodelen?

Op dit moment staan veel auto’s meer dan 90% van de tijd stil. Als deze auto’s gedeeld worden, zijn er minder auto’s nodig en hoeven er minder auto’s geproduceerd te worden. Dit betekent o.a. minder files, een afname van de CO2-uitstoot en een straat met meer groen dan grijs. Via het autodeelplatform SnappCar zijn deelauto’s in heel Nederland te huren. Wil je bijvoorbeeld een auto huren in Eindhoven of Helmond? Via de website of de app zie je direct welke auto’s er beschikbaar zijn bij jou in de buurt.

Het aanbod

Deelauto’s zijn er in alle soorten en maten. Dat maakt autodelen zo leuk! Heb je een grote familiewagen nodig voor een weekend weg of een kleine stadsauto voor een korte citytrip? Of misschien wel een trouwauto of een Tesla voor een bijzondere dag? Er is altijd een geschikte deelauto te vinden voor jouw rit. Via SnappCar kun je zelfs een busje huren in Eindhoven als er een verhuizing of dagje Ikea op de planning staat.

Voordelig een deelauto huren
Eén van de voordelen van het huren van een deelauto is de prijs. Een deelauto’s huren is vele malen goedkoper dan zelf een auto bezitten of een auto huren van een traditioneel autoverhuurbedrijf. Daarnaast scheelt het veel tijd omdat er altijd wel een deelauto bij jou in de buurt staat. Als je een auto bij een autoverhuurbedrijf hebt gehuurd, moet je daar nog naartoe reizen en deze bedrijven liggen vaak een stuk buiten de stad.

Wil je graag eens kennismaken met autodelen? Je maakt eenvoudig een account aan, kiest een auto die het beste past bij jouw rit en in een paar minuten heb je een auto geboekt.