DE BILT - Na een wisselvallig weekend waarin het met name op zaterdagavond en in de nacht stevig plensde lijkt de komende week weer grotendeels droog te verlopen. Richting het volgende weekend kan het zelfs weer een stuk warmer worden.


De maandag geeft een wisselend beeld zien. Hoewel de temperaturen goed zijn voor de tijd van het jaar is het met name in het noordwesten nog grijs en bewolkt en komt de thermometer niet boven de 24 graden. In het zuidoosten breekt de zon wel al vroeg door en kan et zelfs oplopen richting 28 graden.

Dinsdag wordt er door een stevige westenwind wat koelere lucht over het land geblazen. In het binnenland kunnen ook enkele buien voorkomen, maar deze zijn sporadisch. De temperatuur varieert van 20 graden aan de kust tot 24 graden in Limburg.

Woensdag geeft een zelfde beeld als de dag ervoor en met een noordwestenwind zal het ook nu maximaal 24 graden worden waarbij zon en stapelwolken elkaar afwisselen.

Vanaf donderdag gaat de zon steeds uitbundiger schijnen en komen we op steeds meer plaatsen richting de zomerse 25 graden.

Ook op vrijdag staat er een prima zomerdag op het programma met voldoende zon en temperaturen van 24-27 graden.

In het weekend kan het zelfs tropisch warm worden waarbij op zaterdag lokaal de 30 graden wordt behaald. Hoe lang dit duurt is nog onzeker want vanuit het westen lijkt er koelere lucht op de loer te liggen waardoor de buienkans verder in het weekend weer stijgt.