HELMOND - Tijdens de wapeninleveractie 'Drop je knife' zijn 40 (steek)wapens naar het politiebureau in Helmond gebracht. Dat waren voornamelijk steekwapens.

Wat opvalt aan de opbrengst is dat er ook eenvoudige zakmessen en vleesmessen voor in de keuken tussen zitten. We zijn tevreden met de opbrengst. "Ieder mes dat van de straat is, is winst," zegt burgemeester Elly Blankma. "Het blijft zorgwekkend dat dit soort wapens zich onder de jeugd en andere mensen bevonden. Het bezit en gebruik van wapens kan zeer ernstige gevolgen hebben voor daders en slachtoffers. Vooral jongeren realiseren zich onvoldoende wat de risico’s zijn. Met deze campagne wilden we dit duidelijk maken."

Over de inleveractie

De inleveractie van steek- en nepwapens in Helmond was in de Week van de Veiligheid, van 11 tot en met 17 oktober. Iedereen kon anoniem en straffeloos zijn mes of nepwapen inleveren bij de politie. De politie legde bij het inleveren niet vast wie het inleverde en waarom. Vooral jongeren en jongvolwassenen werden aangemoedigd hun steekwapen in te leveren. Want iedereen moet in Helmond veilig kunnen wonen en werken. En daar kan iedereen op zijn manier een bijdrage aan leveren.