HELMOND - Vrijdag heeft Antoinette Maas (GroenLinks) haar vertrek aangekondigd als wethouder van de gemeente Helmond. Per 6 juli neemt zij afscheid. Het werk als wethouder is een te grote belasting geworden voor haar privéleven. GroenLinks draagt Andrew Harijgens, voormalig wethouder in Bergen op Zoom, voor als haar opvolger.


Antoinette Maas werd wethouder na de verkiezingen van begin 2018, met de portefeuille Duurzaamheid, Mobiliteit en Cultuur. Daarvoor was zij vier jaar fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad. Antoinette Maas: "Met pijn in mijn hart heb ik deze beslissing genomen. Het vak van wethouder is prachtig en ik vond het een eer om te doen. Helaas raakte de balans tussen werk en privé steeds meer zoek. De belasting voor mij en mijn gezin werd te groot."

Burgemeester Elly Blanksma respecteert haar besluit: "Antoinette Maas heeft zich voor meer dan 100% ingezet voor onze gemeente, eerst als fractievoorzitter en nu als wethouder. Haar bevlogenheid, positiviteit en vastberadenheid om het verschil te willen maken zijn kenmerkend voor de wijze waarop zij haar bijdrage heeft geleverd. We gaan haar missen."

Opvolging
Wethouder Maas blijft nog een kleine zes weken in functie, tot en met de behandeling van de Voorjaarsnota in de gemeenteraad. Het is aan diezelfde gemeenteraad om een besluit te nemen over de voordracht van haar opvolger. Andrew Harijgens wordt door de fractie van GroenLinks voorgedragen. Hij was van 2018 tot 2020 wethouder in Bergen op Zoom, met onder andere de duurzaamheidsportefeuille.