HELMOND - Op dinsdag 30 augustus tussen 13.30 en 16.30 uur is er een nieuwe actiedag Rent a boa in de Waart. Rent a boa is een project waarbij inwoners van Helmond direct invloed krijgen op de inzet van de buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). Inwoners bepalen zelf waar zij op deze dag graag extra aandacht voor willen in hun wijk. Denk hierbij aan parkeren, afval, jeugdoverlast of andere zaken die in de wijk spelen.

Vanaf 22 augustus aandachtspunten online doorgeven

Wilt u voor dinsdag 30 augustus een boa inhuren die in De Waart (Helmond Centrum) extra komt controleren? Vul dan tussen 22 tot en met 29 augustus het online formulier in.

Stand bij Albert Heijn XL De Waart

Tijdens de actiedag zijn de boa’s vooral op pad in de wijk om de aangemelde meldingen af te handelen. Naast de boa’s zijn ook professionals van andere organisaties in de wijk aanwezig. Zij staan op 30 augustus bij een stand bij Albert Heijn, Torenstraat 1. Iedereen is welkom om langs te komen voor een gesprek en een kop koffie met de boa’s en andere professionals.

Wat is een boa en welke bevoegdheden heeft een boa?

Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) is een ambtenaar met opsporingsbevoegdheid. Dat houdt onder andere in dat hij/zij mag onderzoeken of er bepaalde strafbare feiten zijn gepleegd. Boa's openbare ruimte hebben een breed pakket aan bevoegdheden om overlast en kleine ergernissen binnen de openbare ruimte aan te pakken.

Denk hierbij aan:

  • afvaldumpingen;
  • parkeeroverlast;
  • jeugdoverlast;
  • hondenpoep en loslopende honden.

Meldingen voor de politie vallen overigens niet onder het takenpakket van een boa en worden niet opgepakt tijdens de actiedag.

Later in meer wijken in Helmond

Later dit jaar volgen meer actiedagen in Helmond. Zodra hierover bekend is, leest u dit op de gemeentesite.