HELMOND - Bij een integrale controle gisteren in Helmond, werden in drie supermarkten en in drie woningen diverse overtredingen geconstateerd. De supermarkten voldeden niet aan de vergunningvoorschriften. Op twee plaatsen sloten daardoor de slijterijen tijdelijk de deuren. Ook was de brandveiligheid niet in orde. Bij een supermarkt gold dat ook voor de voedselveiligheid. Daarvoor worden boetes opgelegd. Op twee plekken werden illegale medicijnen aangetroffen. Verder onderzoek volgt.


Bij een woning werd illegaal gebouwd. De eigenaar moet de boel afbreken. Ook werden daar resten van een oude hennepkwekerij aangetroffen. In een andere woning was een brandgevaarlijke situatie voor de bewoners ontstaan. De eigenaar is dringend verzocht de situatie zo snel mogelijk aan te passen. In de derde woning werd merk vervalste kleding aangetroffen. Daarvan werd afstand gedaan en deze wordt vernietigd.

Verkeerscontrole
Gisterenavond was er ook een verkeerscontrole van politie en Belastingdienst. Daarbij heeft de Belastingdienst schulden geïnd en werd op 17 auto’s beslag gelegd. Daarnaast schreef de politie diverse bekeuringen uit aan automobilisten, fietsers en scooterrijders. Onder andere voor het rijden zonder rijbewijs, het niet dragen van een helm en rijden door rood licht.

Samenwerken aan een veilige en leefbare binnenstad
De politie, gemeente, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en andere organisaties werken samen aan een veilige en leefbare binnenstad. De integrale acties, zoals eerder in september, zijn onderdeel van deze aanpak. Doel van de acties is informatie vergaren, het aanpakken van misstanden en het verstoren van criminele activiteiten.

Bij de controle van gisteren waren politie, Belastingdienst, Omgevingsdienst (ODZOB), Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), Openbaar Ministerie, Enexis, Douane, Senzer en gemeente Helmond betrokken. Alle controles werden uitgevoerd met inachtneming van de RIVM-richtlijnen vanwege het coronavirus.

(Anoniem) melden van verdachte zaken helpt
Meldingen van inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit. Inwoners die verdachte situaties zien of het vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunnen dat melden bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.