HELMOND - De heer Sjors van de Laar ontving op het Stadhuis, in het bijzijn van zijn dierbaren, het Draaginsigne Gewonden uit handen van burgemeester Elly Blanksma. Het Draaginsigne Gewonden is een zichtbaar teken van respect voor en dank aan hen die tijdens oorlogen of vredesmissies lichamelijk of geestelijk gewond zijn geraakt. Blanksma reikte het draaginsigne namens de minister van Defensie uit aan de heer Van de Laar.

De heer Van de Laar heeft als militair gediend bij de Koninklijke Landmacht, bij de Bevoorradings- en Transporttroepen. Zo heet dat regiment sinds 2000. Van de Laar nam in de afgelopen 30 jaar als militair deel aan vrijwel alle grote en spraakmakende missies van onze krijgsmacht. Een indrukwekkende militaire loopbaan met meer dan tien uitzendingen naar oorlogsgebieden. Zo ook missies in Bosnië, Irak en Afghanistan.

Het zilveren, kruisvormige draaginsigne bestaat uit een horizontale balk met de Latijnse spreuk “vulneratus nec victus”, oftewel ‘gewond, maar niet verslagen’.