HELMOND - Per 2 oktober is het op Helmond Centraal Station niet meer toegestaan om de fiets buiten de overdekte fietsenstalling of buiten de aangegeven parkeervakken te plaatsen. Verkeerd geparkeerde fietsen zullen worden verwijderd. De eigenaar kan zijn/haar fiets daarna tegen betaling van 25 euro ophalen bij een depot.


De vele fietsen die nu buiten de stalling staan, zorgen ervoor dat mensen – en in voorkomende gevallen ook hulpdiensten - er niet goed langs kunnen. Parkeren van de fiets op de juiste plek zorgt ervoor dat het stationsgebied ordelijk, schoon en toegankelijk blijft. Om de parkeermogelijkheden te verruimen heeft de gemeente recentelijk parkeervakken en fietsenrekken aangebracht.

24 uur gratis parkeren in NS fietsenstalling
Mensen kunnen hun fiets de eerste 24 uur gratis stallen in de overdekte NS fietsenstalling van station Helmond Centraal. Deze stalling ligt op loopafstand van de perrons en wordt op afstand beheerd. Er zijn stickers opgehangen om de weg naar de fietsenstalling duidelijker onder de aandacht te brengen. Behalve de overdekte NS fietsenstalling zijn er op het stationsplein ook omlijnde vlakken met rekken om de fiets tegenaan te zetten. Binnen deze vlakken kun mensen ook hun fiets parkeren. Dit staat aangegeven met borden.

Verwijderen van wildgeparkeerde fietsen
Vanaf 2 oktober verwijdert de gemeente fietsen die buiten de stalling en parkeervlakken staan. Er zal die dag een speciaal promotieteam rondlopen dat fietsers wijst op de parkeermogelijkheden. Verwijderde fietsen kunnen door de eigenaar worden opgehaald bij de gemeentelijke werf tegen betaling van 25 euro.