HELMOND - Maandag 21 juni start in Helmond de tweede ronde van het Grondstoffen Inleverpunt (GRIP). Bij het GRIP kunnen inwoners verschillende afvalsoorten kwijt waarvoor zij anders naar de milieustraat zouden moeten. Tijdens de tweede ronde zijn ook de afvalcoaches aanwezig. Het GRIP reist een week lang door de stad en staat elke dag op verschillende plekken in de buurt. Een bezoek aan het Grondstoffen Inleverpunt is gratis. De derde ronde staat gepland in november van dit jaar.

Het lokale GRIP is bedoeld om inwoners van Helmond te helpen bij het scheiden van afval. Uit bewonersonderzoeken komt naar voren dat de afstand naar de milieustraat inwoners tegenhoudt om hun afval goed te scheiden. Vaak gaat het om kleine hoeveelheden afval die naar de milieustraat moeten. Door de afstand naar de milieustraat belanden deze in de restafvalcontainer of in een vuilniszak en dat is niet de bedoeling.

Inleverpunt én informatiepunt

Niet alle inwoners weten hoe ze precies hun afval moeten scheiden. Daarom is het GRIP óók een informatiepunt. Tijdens de tweede ronde is op iedere stop een afvalcoach aanwezig, voor al uw vragen over afval scheiden. Ook kunt u er informatie krijgen over welk afval in welke afvalbak hoort.

Een boodschappentas vol afvalsoorten
Bij het GRIP kunnen inwoners de volgende afvalsoorten kwijt:
- metalen;
- kleine hoeveelheden hout en steenpuin;
- lampen;piepschuim;
- batterijen en kleine accu’s (afval als cartridges, verf, lampenolie, afgewerkte motorolie wordt niet geaccepteerd bij de GRIP-wagen)textiel;
- harde kunststoffen;
- frituurvet;elektrische apparaten;
- hol glas (bijvoorbeeld een glazen vaas) en vlak glas (bijvoorbeeld een kapotte spiegel)

Per huishouden mag maximaal één boodschappentas vol worden gebracht. Een bezoek aan het GRIP is gratis en alleen voor Helmondse particulieren. Bedrijven zijn zelf verantwoordelijk voor het afvoeren van hun afvalstoffen.

Wanneer is het Grondstoffen Inleverpunt bij u in de buurt?
Het GRIP staat van maandag 21 juni tot en met vrijdag 25 juni elke dag op verschillende plekken in de stad. U kunt het schema openen via deze link of terugvinden in de AfvalApp: www.deafvalapp.nl. Onder de tegel Afval en dan GRIP vindt u meer informatie. De app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play Store.