HELMOND - Op woensdag 12 oktober heeft wethouder van Dijk de nieuwe naam van het zwembad op Campus De Braak bekend gemaakt. Dit deed hij in het bijzijn van de geselecteerde naaminzenders en de zwemverenigingen die in het huidige zwembad actief zijn. Met ruim 55% van de stemmen was de winnende naam overduidelijk: Zwembad De Braak. De inzenders van de winnende naam ontvingen een 10-badenkaart voor het nieuwe zwembad, een gepersonaliseerd straatnaambord met de winnende naam en een tas met een groot Campus De Braak badlaken dat straks goed van pas komt in het nieuwe zwembad.


Zwembad De Braak wordt gebouwd op Campus De Braak.

Een bijzondere plek waar wij, samen met onze partners uit onderwijs, sport en gezondheid, werken aan een moderne Sport- en beleefcampus. Daarmee verwijst de naam naar de plek waar het nieuwe zwembad zich gaat vestigen. Daarnaast is De Braak een naam die voor iedereen (al vele generaties) heel bekend is. Een van de inzenders geeft zelf aan: “Ik vind hem goed klinken en zeer herkenbaar, alsof het al open is”. Naar verwachting kan het zwembad na de zomer van 2023 in gebruik worden genomen.

Terugblik

In juli deden wij een oproep om naamsuggesties voor het nieuwe zwembad op Campus De Braak in te zenden. Uit meer dan 500 inzendingen werd een selectie gemaakt van 4 namen. Waarop inwoners werden uitgenodigd hun stem uit te brengen op hun favoriete naam uit deze selectie. Maar liefst 2.277 mensen brachten hun stem uit.

Uitslag stemming

Met 55% van de stemmen liet ‘Zwembad De Braak’, ‘Zwembad De Monding (17%)’, ‘Zwembad De Nieuwe Aa (14%)’ en ‘Zwembad Con Brio (14%)’ ver achter zich.