HELMOND - Zaterdag 22 juni vindt het Festival voor de Stad plaats op het plein bij het Huis voor de Stad. De deuren van het Huis voor de Stad zijn die dag voor iedereen geopend. Iedereen die het nieuwe gebouw van binnen wil bekijken is welkom op deze open dag. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Op het plein is van alles te zien en te beleven, voor jong en oud.

Om 11.00 uur start het Festival voor de Stad

Het Festival voor de Stad wordt om 11.00 uur onder begeleiding van een aantal acteurs van de jubilerende Helmondse toneelvereniging Genesius en enkele festivalacts geopend. Vanaf dat moment is hier de gehele dag van alles te zien en beleven. Verschillende theateracts, zoals Turbo Touw Tornado en Bram de Visserman, zorgen voor een gezellige sfeer met veel interactie voor zowel jong als oud.

De deuren van het Huis voor de Stad staan open voor alle geïnteresseerden

Bezoekers volgen zelfstandig een route door het gebouw, die hen langs alle bijzondere plekken brengt (waaronder de werk- en vergaderomgeving). Tijdens dit bezoek komen bezoekers meer te weten over de bouw en duurzaamheid van het gebouw. Voor kinderen is er een leuke speurtocht uitgezet waarmee zij op zoek kunnen gaan naar bijzondere feitjes over de duurzaamheid.

Op de vierde verdieping, in de prachtige Torenkamer met uitzicht over Helmond, geeft stadskunstenaar Daisy Roefs workshops over hoe met fotografie maatschappelijke thema’s en persoonlijke verhalen in beeld gebracht kunnen worden. In de raadzaal vinden daarnaast twee kinderspreek(half)uren plaats met het college van B&W, komen bezoekers meer te weten over het bijzondere kunstwerk van Maurice van Venrooij en geeft Rob Mientjes een voordracht van zijn haiku's (gedichten) over het Huis voor de Stad.

Om 14.30 uur vindt de openingsshow plaats

Om de opening van het Huis voor de Stad te vieren start om 14.30 uur op het plein van het Huis voor de Stad een bijzondere openingsshow waarin burgemeester Blanksma officieel het Huis voor de Stad met de stad zal openen. Met optredens van de Helmondse Harmonieën, het Lambardikoor, Dave Vermeulen, Januss en zangeres Vonne van den Broek belooft dit een echt Helmonds feest te worden.

Programma

  • 11.00 uur: Opening en start Festival voor de Stad
  • 14.30 uur: Officiële openingsshow
  • 17.00 uur: Einde festival en open dag

Duurzaam en toekomstbestendig Huis voor de Stad

Met de bouw van het Huis voor de Stad is een bewuste keuze gemaakt om onze huisvesting te laten voldoen aan de hoge eisen omtrent duurzaamheid. Tijdens de open dag is in het gebouw meer informatie te vinden over de duurzame verhalen die over het Huis voor de Stad te vertellen zijn.