HELMOND - In Helmond genieten straks steeds meer inwoners van meer groen, want de gemeente organiseert de komende jaren in alle wijken operatie Steenbreek. Bij operatie Steenbreek vervangen inwoners tegels uit hun tuinen voor planten en struiken om hun tuin groener te maken. De gemeente helpt inwoners hierbij en stelt gratis plantjes, aarde en de hulp van hoveniers beschikbaar.

Doe ook mee aan operatie Steenbreek! Woont u in één van deze wijken:
-De Waart
-Annawijk
-Helmond Oost
-Overspoor
-Centrum

en heeft u veel tegels in de tuin liggen? Maak ook uw tuin groener en doe 25 september mee aan Operatie Steenbreek. Meldt u aan en lever tussen 9:00 en 15:00 uur uw stoeptegels (1 tot 5 m²) en geel zand in bij het afhaalpunt in uw wijk. U krijgt dan van ons vijf plantjes en tuinaarde gratis. Ook staan er hoveniers klaar om te helpen en advies te geven.

Aanmelden om mee te kunnen doen
U kunt zich alleen of samen met buren aanmelden! Stuur vóór 17 september een email naar steenbreek@helmond.nl en zet daarin:
Straatnaam en de huisnummers die meedoen. Naam en telefoonnummer van de contactpersoon in uw straat (dan kunnen we u bereiken als het nodig is). Per adres: komen de planten vooral in de zon of vooral in de schaduw te staan? Heeft u hulp nodig? U kunt hulp krijgen van onze hoveniers! Vermeld dit dan bij uw aanmelding.

Groen is goed

Steeds vaker hebben we te maken met heftige regenbuien, extreme hitte en langere periodes van droogte. Dit veroorzaakt vaak overlast: straten of kelders lopen onder water en de temperatuur in de stad loopt hoog op. Door tegels in tuinen te vervangen door groen komt er meer ruimte voor de natuur, kan het regenwater beter in de bodem zakken en worden riolen minder belast. Het trekt meer dieren aan, zoals vogels en bijen, de temperatuur in de zomer is aangenamer en er is minder fijnstof. Mensen voelen zich prettiger en gezonder.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en de locaties van de afhaalpunten op www.allelichtenopgroen.nl.