HELMOND - Deze zomer kunnen kinderen weer meedoen met de Sportolympiade. Na twee jaar van afwezigheid is de Sportolympiade weer terug in Helmond. In de eerste week van de zomervakantie (25 t/m 29 juli) kunnen basisschoolkinderen meedoen met vijf dagen vol met sport en spel. De inschrijving is zo hard gegaan dat we inmiddels al vol zitten!

Plezier staat voorop!

Nienke, coördinator opvang en onderwijs bij Jibb+: ‘Afgelopen twee jaar hebben we vanwege het coronavirus een andere invulling gegeven aan de jaarlijkse Sportolympiade. Zo ontstond de Zomerse Sportinstuif, waarbij we in kleinere groepen op verschillende locaties sport- en spelactiviteiten organiseerden. Dit jaar pakken we het programma van de Sportolympiade weer op.’

Elke dag een ander thema

In de eerste week van de zomervakantie bieden we elke dag een ander thema aan. Binnen deze vijf thema’s worden sport en spelactiviteiten georganiseerd voor groep 1 t/m 8. De volgende thema’s komen aan bod: Voetbaldag, Survivaldag, Zeskamp, Olympische Spelen en we sluiten af met de Finaledag. De activiteiten vinden plaats in samenwerking met V.V. Bruheze, S.V. De Braak en S.V. Stiphout.