HELMOND - Wilt u voor de eerste keer een woning kopen, maar heeft u zelf onvoldoende financiële middelen? U komt dan mogelijk in aanmerking voor een Starterslening. U kunt dan een deel van het aankoopbedrag tegen een aantrekkelijk rentepercentage lenen. Dit geldt zowel voor mensen die al in Helmond wonen als voor mensen die zich hier nieuw willen vestigen.

De Starterslening overbrugt het verschil tussen de koopsom van uw woning en het maximale bedrag dat u bij de bank kunt lenen. Naast de Starterslening heeft u dus een hypotheek. De rente van de Starterslening staat 15 jaar vast. U krijgt de lening voor maximaal 30 jaar. De eerste 3 jaar hoeft u geen rente en aflossing te betalen. De hoogte van de Starterslening is afhankelijk van uw inkomen en bedraagt maximaal 20% van de koopsom tot een maximum van € 25.000. Voor woningen met een koopsom van € 180.000 of minder bedraagt dit maximumbedrag € 35.000.

Meer informatie
Heeft u belangstelling voor een starterslening? Hier vindt u meer informatie en de voorwaarden. U kunt uiteraard ook contact opnemen met een hypotheekadviseur.