HELMOND - Op dinsdagavond 19 juli heeft Mevrouw van de Waarsenburg-van der Linden uit handen van wethouder Van Lierop de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond ontvangen tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van de examens voor waterpolo en wereldzwemslagen bij LACO Sportcentrum Helmond. Deze penning is aan betrokkene uitgereikt vanwege haar belangeloze inzet gedurende vele jaren voor zwemvereniging Helmondse Watervrienden.

De zwemvereniging Helmondse Watervrienden is opgericht op 1 januari 1965. Sinds 1 september 1965 is mevrouw Van de Waarsenburg-van der Linden lid van de vereniging en geeft zij zwemles aan de leden. Ondanks haar hoge leeftijd van 78 jaar komt zij nog elke dinsdag met plezier lesgeven. Ook is zij altijd aanwezig als examinator tijdens de examens voor waterpolo en wereldzwemslagen. Haar tomeloze vrijwillige inzet en aanwezigheid worden alom zeer gewaardeerd.

De onvermoeibare vrijwillige inzet gedurende vele jaren is voor burgemeester en wethouders aanleiding geweest om aan mevrouw Van de Waarsenburg-van der Linden de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond toe te kennen.