DEN BOSCH – Zwemster Sharon van Rouwendaal ligt gracieus horizontaal op een barkruk, amazone Sanne Voets knuffelt een paard en turnster Tisha Volleman balanceert – gehuld in de Brabantse vlag - ondersteboven op een evenwichtsbalk.

Het zijn enkele verrassende beelden uit de expositie van fotograaf Paul Raats over zestien olympische en paralympische Brabantse sporters. Gedeputeerde Bas Maes (o.m. Sport) opent vrijdag 5 juli om 10.00 uur de expositie in de hal van het provinciehuis in ’s-Hertogenbosch. De expositie van tientallen foto’s is daar tot 9 september te bezoeken.

De zestien sporters hebben zich niet alleen in bijzondere poses laten fotograferen voor deze tentoonstelling, ze hebben ook een persoonlijk item ingestuurd. Door een QR-code te scannen kunnen bezoekers meer te weten komen over het voorwerp.

De expositie is onderdeel van de campagne Meedoen is Winnen. Die is door BrabantSport in samenwerking met de provincie opgezet om Brabanders met de Olympische en Paralympische Spelen in het vooruitzicht met topsport te inspireren om zelf ook in beweging te komen.

Inspirerende verhalen
Gedeputeerde Bas Maes (o.m. Sport): “Als provincie willen we meer Brabanders in beweging krijgen. Het is mooi om inspirerende verhalen van topsporters te horen én nu ook te zien. Dit draagt er weer aan bij om een breder en meer divers publiek te bereiken.”

Nienke Nijenhuis, directeur Sportief van BrabantSport, is trots. “Op het TeamNL centrum van BrabantSport werken we dag in dag uit met een groot aantal topsporters en talenten. Achter de persoon die elke dag tot het uiterste gaat, zit ook een mens van vlees en bloed. Mooi dat we via deze expositie de Brabander ook een andere kant van die sporters kunnen laten zien en met topsport als middel hen aan kunnen zetten tot beweging.”

Meedoen is winnen bezoeken
De tentoonstelling bezoeken? Het Provinciehuis is tussen 15 juli en 9 augustus van maandag tot en met donderdag tot 17.00 uur open en op vrijdag tot 13.00 uur. Buiten deze data om geldt voor alle dagen de openingstijd van 8.00-17.00 uur.