HELMOND - Coronatest in Helmond: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl. Het is van belang dat er in Nederland genoeg testcapaciteit is om iedereen die klachten heeft te testen. Wanneer niet iedereen die last heeft van klachten zich kan laten testen, kan dat ervoor zorgen dat het aantal nieuwe besmettingen gaat stijgen. Als je besmet bent met het coronavirus, moet je daar zo snel mogelijk achter komen. Op die manier kun je voorkomen dat je anderen besmet. Je moet dus goed opletten of je klachten hebt die mogelijk veroorzaakt worden door het coronavirus. Als dat zo is, moet je thuisblijven totdat je een coronatest hebt gedaan.

Coronatest
Iedereen die klachten heeft moet dus zo snel mogelijk een coronatest doen. Dat is de enige manier om erachter te komen of je besmet bent of niet. Daarom is het slim om meteen een afspraak te maken bij een teststraat wanneer je klachten hebt. Zo hoef je niet lang thuis te zitten om te wachten tot je kunt testen. Als je een coronatest wilt gaan doen, heb je de keuze uit verschillende teststraten. Er zijn in Nederland zowel teststraten van de GGD als teststraten van commerciële partijen. Tussen beide soorten teststraten zitten een aantal verschillen. Zo mag je je bij de GGD bijvoorbeeld niet laten testen als je geen symptomen van het coronavirus hebt. Daarom moeten mensen die ondanks dat ze geen klachten hebben een coronatest willen doen naar een commerciële teststraat gaan.

Verschillende testmethodes
Als je in Helmond woont, kun je zowel naar een teststraat van de GGD als naar een commerciële teststraat. Daarom is het van belang om goed te weten wat de verschillen zijn. De meeste commerciële teststraten gebruiken een andere testmethode dan de GGD. Daarom kun je als je de uitslag van de coronatest zo snel mogelijk wilt hebben het best naar een commerciële teststraat gaan voor een sneltest. Bij zo’n sneltest is de uitslag na ongeveer 15 minuten bekend. Dat terwijl het bij de GGD wel 48 uur kan duren voordat je de uitslag hebt. Mensen die in Helmond wonen en zo snel mogelijk willen weten of ze besmet zijn of niet kunnen het best naar een commerciële teststraat gaan. Als je een sneltest doet weet je dezelfde dag nog of je besmet bent en dus ook of je in quarantaine moet.

Testlocaties in Helmond
Mensen uit Helmond kunnen voor een sneltest naar verschillende testlocaties gaan. Daarom is het fijn om een overzicht te hebben van de testlocaties in de buurt. Zo kun je zelf kijken bij welke teststraat het eerst ruimte is voor een coronatest. Je kunt dit zien op de website van de teststraat. Daar staat een soort digitale agenda waarop je kunt zien wanneer er plek is. Dat is erg handig aangezien je zo zelf kunt zien welke teststraat het eerst beschikbaar is. Hier vind je een overzicht van de testlocaties in de buurt van Helmond: coronatest in Helmond: overzicht kosten en sneltest locaties.